GO GREEN OR GO HOME

-lad os sikre fremtiden for dansk jagt, sammen

Vi som jægere, har et helt specielt forhold til naturen. Gennem mange år har der dog været en uheldig konse­kvens af jagten, som er den plastik forurening, der ikke bare truer den natur vi elsker, men nu også truer selve det at kunne gå på jagt i Danmark.

 

I takt med at resten af verden lancerer tiltag, der skal beskytte miljøet for skader fra plastikaffald og forurening, er de haglskåle vi af gode grunde ikke kan sige os fri for at sprede i naturen, et problem, som nu får stor politisk opmærksomhed. Og selv om vi som jægere, ikke har svært ved at se vores egen berettigelse i økosystemet, må vi trods alt erkende, at selv om jagt er sjovt, er det ikke decideret vigtigt. I hvert fald ikke sammenlignet med den natur vi netop synes at værne om.

 

Sammen har vi gjort meget for at begrænse forureningen, men tallene for de mængder af plastik, som hobbyjagten efterlader i naturen, lyver desværre ikke. Som jæger er det vigtigt at føle sig effektiv og sikker på sit udstyr. En af grundende til at tallene ser så skræmmende ud, er at der hidtil ikke har fandtes en effektiv patron, der samtidig var 100% nedbrydelig. Ved første øjekast er det ikke til at se forskel på haglskålen fra en gammeldags haglpatron og den nye Green Shot patron.

 

Rasmus Bjergegård fra Skydeinstruktion.dk udtaler:

"Patronen lever op til det, du kan forvente af en kvalitets patron, godt skudbillede og god udgangshastighed. Jeg har testet den og kan varmt anbefale de grønne patroner, til dig der vil tage vare på naturen". 

 

Ved første øjekast er det ikke til at se forskel på haglskålen fra en gammeldags haglpatron og den nye Green Shot patron:

 

Med Green Shoot fra den spanske producent Trust, har vi nu endelig fået en tilgængelig patron, der med sin vandopløselige hagl- skål, tilbyder 100% nedbrydelighed. Med både lav rekyl, en udgangshastighed der overholder CIP standarderne og et godt og samlende skudbillede (testet af Dansk Jagtakademi), er Green Shoot en helt igennem effektiv patron, der sikrer, at du som skytte kan opnå samme resultat, som med konventionelle patroner af højeste kvalitet.


Green Shoot fra Trust importeres eksklusivt af Land & Fritid og sammen med Guntex i Skjern kan vi gøre en fælles indsats for at sikre fremtiden for alle os, der elsker at gå på jagt.

 

I vores egne butikker, etablerer vi nu den første opsam­lings- og genbrugsordning af patroner i Danmark. Det betyder, at du kan aflevere dine afskudte patroner hos os, så sørger vi for miljørigtig genanvendelse. Læs mere om Land & Fritids miljøbevidsthed

 

Fra os er beskeden klar: Hvis vi ikke er i stand til at udvikle os, er der andre, der tager beslutningen for os. Lad os sikre fremtiden for dansk jagt, sammen. Er du interesseret i at vide mere om Greenshot patronen?


 

Samlet test af Greenshot patronen


Læs produktbeskrivelsen af Greenshot patronenog bliv klogere på hvordan patronen er sammensat.

 

Dansk Jagtakademi har afprøvet Greenshot patronen - Her kan I læse, hvilke elementer en sådan afprøvning består af og hvordan Greenshot patronen klarede sig.

 

Du kan ligeledes se denne video omkring Greenshot patronen

 

DLG har modtaget en række spørgsmål fra jægere og skytter i forbindelse med GreenShot haglpatroner i Mike Hammer serien

Læs hele svaret her

Find butik

Besøg en af vores butikker. Vi har et stort sortiment og du får kvalificeret rådgivning af vores specialister.

Kortet kunne ikke finde noget sted kaldet
Brug min placering
Se kort over butikker