DLG Træpiller, Premium, 56x16 kg (896 kg. pr. palle) - 6 mm.

Varianter

På lager online

Vælg variant
Antal
For dette produkt er minimumsbestilling 1 STK, maksimumbestilling STK
Totalpris 2.548,00 kr.
Om produktet
  • 1 stk  = 16 kg
  • 56 stk  = 1 palle
Varenummer: 233802

Håndteringsgebyr ved køb af biobrændsel:

1 PAL375kr. pr. palle
2 PAL275 kr. pr. palle
3 PAL225 kr. pr. palle
6 PAL200 kr. pr. palle
12 PAL175 kr. pr. palle

DLG træpiller produceres af resttræ fra møbel,- og savværksindustrien, bestående af 100% rene og tørre træsspåner. DLG træpiller har et meget lavt vand-, aske- og svovlindhold, hvilket bevirker optimal forbrænding og lav slaggedannelse. Tilmed er DLG træpiller en miljøvenlig måde at fyre på – både fordi de er produceret af restmateriale og fordi træpillerne er CO2 neutrale.

DLG 6 mm træpiller anbefales til fyr eller træpillebrændeovne med følgende beskaffenhed:

  • Smalt indføringsrør til brændkammeret
  • Smal snegl til transport af træpillerne
  • 6 mm er lettere at håndtere og derfor anbefales de til fyring i træpillebrændeovne eller mindre stokerfyr, da disse typisk har smalle snegle og tilføringsrør
  • 6 mm træpiller er lettere at håntere, og anbefales hvis du oplever driftsudfordringer med dit stokerfyr
  • Fyret er kun godkendt til 6 mm træpiller
  • Producenten anbefaler 6 mm træpiller

DLG træpiller sælges kun som pallevare á 56 sække, med levering til kantstenen i Danmark inklusive brofaste øer. Ved køb af mindre antal eller løs vægt henvises til vores fysiske butikker eller detailforretninger.

En gennemsnitlig husstand anvender ca. 8 tons træpiller om året.

DLG Træpiller 6 mm – 16 kg

Indhold: 100% træpiller

Råvare: 100% rent savsmuld

Længde: 0,5 – 4,0 cm

Vandindhold: 6-8%

Askeindhold: Max 0,5%

Effektiv brændværdi: 4.250 kcal/kg ± 2% (17,8 MJ/kg ± 2%)

Øvre brændværdi: ca. 4.925 kcal/kg; ca 20,6 MJ/kg; 5,7 KWH/kg ± 2%

Askesmeltepunkt: Over 1300 degr. cel.

Svovl: Max 0,05%

Densitet: 610-650 kg/m3

Smuld: Max 5%

Kvalitetssikring

Kvaliteten af træpillerne er meget vigtig, hvorfor DLG bruger en certificeret kontrollør, der udtager en prøve for hver 25 tons som losses, hvilket svarer til 100 prøver på små skibe og 200 på store skibe. Prøverne analyseres af Teknologisk Institut, som analyserer træpillerne for smuld, vandindhold, pillestyrke, askedannelse, bindemiddel og brændværdi. Den effektive brændværdi angiver, hvor meget varme, der er i pillerne. Nogle markedsfører deres træpiller med øverste brændværdi, hvilket ikke giver et retvisende billede af varmeindholdet.

Askeanalysen er en fornem indikator for om en træpille vil have tendens til at danne slagge ved afbrænding. Slagge er et uønsket restprodukt ved forbrænding, som indeholder de bestanddele, der ikke kan brænde. Viser askeanalysen at træpillen indeholder under 0,5% aske betyder det, at træpillen ikke danner slagge ved afbrænding. Er askeindholdet over 0,5-0,7% lever træpillerne ikke op til vore krav, og leverancen afvises.

Brændværdi kan deles op i øvre, nedre og effektiv brændværdi. Brændværdien, viser hvor meget energi træpillerne frigiver ved afbrænding. Den øvre brændværdi angiver den totale mængde energi der frigives under afbrænding i en træpille med 0% vand, hvilket ikke er teknisk muligt, hvorimod den effektive brændværdi viser nyttevarmen (den varme som ikke går tabt til fordampning af vand). Da den effektive brændværdi giver et virkeligt billede af træpillernes energiindhold vil denne værdi altid være mindre end den øvre brændværdi som er teoretisk. Den effektive brændværdi er derfor den bedste værdi til sammenligning af træpiller fra forskellige leverandører, fordi værdien giver et klart billede af, hvor meget energi der findes i træpillerne, når de skal bruges i virkeligheden.

Den effektive energiudnyttelse ved forbrænding stammer bl.a. fra træpillernes lave vandindhold på 6-8%. Til sammenligning har almindeligt ”tørt” brænde et vandindhold på 16-25%. Træpillernes lave vandindhold er et resultat af fremstillingsprocessen.

Find 8 mm træpiller her!


Læs mere Læs mindre